Kaj je eduGAIN?

eduGAIN omogoča prijavo z enotnim uporabniškim imenom v spletne aplikacije ponudnikov storitev vključenih v mednarodni sistem eduGain. eduGAIN povezuje raziskovalne in izobraževalne federacije po svetu in s tem poenostavlja dostop do vsebin, storitev in virov za podporo globalni raziskovalni in izobraževalni skupnosti. eduGAIN omogoča varno izmenjavo podatkov povezanih z identiteto, avtentikacijo in avtorizacijo (AAI).

Glavne prednosti
  • Omogoča varno izmenjavo informacij med federacijami
  • Zmanjšuje stroške za razvoj in vzdrževanje storitev
  • Izboljšuje varnost in uporabniško izkušnjo v storitvah
  • Ponudnikom storitev omogoča povečanje baze uporabnikov
  • Ponudniki identitet lahko svojim uporabnikom omogočijo dostop do širšega nabora storitev
Uradna spletna stran Zanimive aplikacije

Kako deluje?

Ponudniki identitet

eduGAIN omogoča izmenjavo metapodatkov med sodelujočimi federacijami. S tem lahko ponudniki identitet vključeni v ArnesAAI svoj IdP vključijo v eduGAIN, in tako svojim uporabnikom omogočijo dostop do aplikacij v federaciji ArnesAAI in eduGAINu.

Ponudniki storitev

Ponudniki storitev, ki so vključeni v ArnesAAI lahko svoj SP vključijo v eduGAIN in s tem omogočijo prijavo v njihovo aplikacijo tudi uporabnikom iz drugih federacij, ki so delujejo v eduGAINu.

Kako se pridružimo v eduGAIN?

V eduGAIN se lahko vključijo vsi člani ArnesAAI. Za pridružitev je potrebno zadostiti določenim tehničnim zahtevam. Pripravili smo navodila kako IdP ali SP pripraviti na vključitev v eduGAIN in kako lahko zaprosite za vključitev.

Pomembno V eduGAIN so že vključene vse organizacije, ki AAI infrastrukturo gostujejo na Arnesu.

Tehnične zahteve Pridružitev